Fundatia Visul Luanei

Fundatia Visul Luanei

Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice - Drumul spre Energie Verde

Status: Financed

UPDATE 22.06.2020

Mulțumită vouă, celor care ne-ați susținut picătură cu picătură, și a unei donații incredibile și a bunăvoinței celor de la Free Mioriţa, zilele trecute echipa de la e-acumulatori.ro ne-au montat un sistem fotovoltaic de 10kWh. Acest sistem promite că va acoperi necesarul Centrului, ceea ce ne va oferi posibilitatea să amplasăm camere de supraveghere în țarcurile și volierele animalelor și să putem să vă împărtășim ''live'' procesul lor de recuperare.
________________________________________________________

Odată cu creșterea Centrului, apar noi consumatori (precum incubatoarele pe care le-am putut achiziționa datorită ajutorului vostru) pe care nu îi putem susține în condițiile actuale.
Proiectul își propune strângerea de fonduri pentru asigurarea alimentării cu Energie Verde a Centrului, dezvoltarea sa în condiții de siguranță fiind dependentă de acest aspect.

Puteți găsi mai multe informații și rezultate ale Centrului de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice în această prezentare: https://drive.google.com/file/d/1pcAQs2IwadVnV9URa9NZIJHaBdobbxnw/view?fbclid=IwAR184wPn9mQwrEatVjIWH5grhMToW4xs2CWQgHZQQTbMzHF4UlTxKJtKLT8

[ Show more ]

7,286 RON

Raised:

9

Supporters:

67

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Asigurarea alimentării cu energie electrică reprezintă în acest moment o cerință de bază pentru dezvoltarea Centrului în condiții sigure.

Până în prezent, Centrul funcționează printr-o sursă proprie independentă (generator) și una externă de curent, prin bunăvoința unui vecin, dar care este extrem de limitată. În momentul de față avem capacitatea a de a susține consumatori de maximum 4000 W simultan, necesarul fiind cel puțin dublu.

Odată cu creșterea Centrului, apar noi consumatori, precum: - unitățile de terapie intensivă pentru puii de animale orfane și pacienții în stare critică - pompe de recirculare a apei pentru iazurile animalelor de apă - sistem de siguranță corespunzător (lumini în întreg centrul, camere de supraveghere, sistem antiefracție) etc. Acești consumatori nu pot fi susținuți în condițiile actuale.

De asemenea, din cauza zonei izolate în care este amplasat Centrul, distanța până cel mai apropiat transformator al rețelei publice este de cel puțin 1 km, iar costurile branșării se ridică la aproximativ 400 000 lei - o sumă imposibilă pentru noi. Touși, având în vedere poziționarea Centrului într-o zonă deschisă, neumbrită, cea mai bună rezolvare la situația actuală se prezintă a fi panourile foto-voltaice. Ele pot oferi o sursă de energie curată și independența ce poate acoperi nevoile Centrului.

Odată ce ne vom amplasa sistemul de panouri foto-voltaice, un aspect de care credem că vă veți bucura este că avem în plan să montăm camere de filmat în țarcurile și volierele animalelor prin care le veți putea urmari live pe tot parcursul reabilitării. Bugetul necesar proiectului este de aproximativ 50.000 lei pentru un sistem de 5 000 W și astfel, împreună cu celelalte sisteme, să acopere nevoile Centrului.


Puteți găsi mai multe informații și rezultate ale Centrului de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice în această prezentare: https://drive.google.com/file/d/1pcAQs2IwadVnV9URa9NZIJHaBdobbxnw/view?fbclid=IwAR184wPn9mQwrEatVjIWH5grhMToW4xs2CWQgHZQQTbMzHF4UlTxKJtKLT8